Webcasts Kijk naar het systeem

De huidige coronatijd is ook van invloed op de (on)mogelijkheden rondom de publicatie van boeken. Toen in april van dit jaar Kijk naar het systeem werd gepubliceerd, waren “fysieke” bijeenkomsten – net als nu – niet mogelijk. Gelukkig belde in mei Piet-Hein Peeters van het team Politieleiderschap van de Politieacademie om te verkennen welke mogelijkheden er waren om online “iets” met het boek te doen.

En zo ontstond het idee van “webcasts”: een serie gesprekken over het boek. Tijdens de zomerperiode zijn de gesprekken opgenomen: één gesprek met Piet-Hein, één gesprek samen met Pim Miltenburg (hoofd operatie) en één gesprek samen met Roel Krijn (teamchef generieke opsporing). Het was nieuw, spannend en leerzaam. Ik ben geneigd om opgedane inzichten te delen via de spreekwoordelijke “pen”, maar deze ervaring heeft mij op het spoor gezet om meer te doen met podcasts, webcasts, video’s en dergelijke. Nu alleen nog de daad bij het woord voegen.

De webcasts zijn te zien via de website van de Politieacademie.

Start typing and press Enter to search