CIROC nieuwsbrief

CIROC, Centre for Information and Research on Organised Crime, is een internationaal criminologisch kenniscentrum op het gebied van de georganiseerde misdaad en de bestrijding ervan.

Het centrum is in 2001 opgericht op initiatief van de secties Criminologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), de Universiteit Maastricht (UM), de Universiteit Utrecht (UU) en het WODC, het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

CIROC richt zich op kennisoverdracht van theorie naar praktijk en omgekeerd, en het ontsluiten van informatie over de georganiseerde misdaad en de bestrijding ervan voor Nederlandse doelgroepen. Dit vindt onder andere plaats via nieuwsbrieven.

In de nieuwsbrief van juli 2020 is een kort artikel opgenomen over ons boek ‘Kijk naar het systeem: begrijpen en beïnvloeden van opsporingspraktijken’. Het was een uitdaging om er in 1.000 woorden iets over te zeggen. De repliek en dupliek naar aanleiding van de ‘Achterkant van Amsterdam’ is ook boeiend.

Start typing and press Enter to search