Over

‘Beter begrijpen, krachtiger handelen’. Dit motto – dat ik leen van Hans Vermaak – probeer ik in mijn werk tot leven te brengen. Ik ben een onderzoekende adviseur die graag werkt aan veranderopgaven in en rondom het primaire werk van publieke organisaties. Ik vind het belangrijk dat organiseren en veranderen in de publieke sector gericht is op het uitvoeren van goed werk. Ik wil daar met mijn werkzaamheden een bijdrage aan leveren. Om tot ‘beter begrijpen, krachtiger handelen’ te komen, benut ik de grensvlakken tussen onderzoeken & veranderen, theorie & praktijk en beleid & uitvoering. Op die grensvlakken voel ik mij thuis.

In Twente heb ik aan de hogeschool en universiteit bestuurskunde met de specialisatie veiligheid gestudeerd. Tijdens mijn (eerste) afstudeeronderzoek ben ik bij de adviesgroep Veiligheid van Twynstra Gudde beland en gebleven. Na een periode van opdrachten op het gebied van beleid, strategie en organisatie voelde ik de behoefte om mijn werkzaamheden meer te verbinden aan het primaire proces van publieke uitvoeringsorganisaties in het algemeen en de politie in het bijzonder. In de afgelopen jaren heb ik vooral opdrachten uitgevoerd die hierbij passen. Daarnaast ben ik in 2015 gepromoveerd op een onderzoek naar betekenisgeving in politie(straat)werk.

Na ruim vijftien jaar met veel plezier en voldoening bij Twynstra Gudde te hebben gewerkt ben ik in april 2019 als zelfstandige Bureau Landman begonnen. De belangrijkste reden hiervoor is mijn wens om meer ruimte te maken voor het werken op grensvlakken en tegelijkertijd de tijdsbesteding aan bureauzaken te verminderen. Ik ben verbonden aan Twynstra Gudde op het gebied van (actie)onderzoek in het publieke veiligheidsdomein. Daarnaast werk ik samen met diverse zelfstandigen. Ik ben aangesloten bij de orde van organisatieadviseurs en lid van de redactie van het Tijdschrift voor de Politie.

Start typing and press Enter to search