Professionaliseren

Veranderen is een vak dat je kunt leren door kennis en ervaring op te doen en al doende te ontdekken wat in jouw handen werkt. Het leren van dit vak is relevant voor mensen in alle hoeken van een organisatie. Lijn en staf. Van de uitvoerende medewerker tot de strategische top. Operationeel leidinggevenden hebben mijn bijzondere aandacht. Hun rol als veranderaar beschouw ik als essentieel voor het verandervermogen van een organisatie.

Ik organiseer en begeleid werkplaatsen waaraan een kleine groep mensen met een actuele en concrete veranderopgave deelneemt. Het doel is helder: de veranderopgave moet gedurende het programma en daarna verder worden gebracht. De inzichten die ik aanreik, ondersteunen dat doel en worden zoveel mogelijk op maat aangeboden. Ik maak gebruik van diverse theorieën, modellen en werkvormen. Het systeemdenken is een rode draad.

Iedere deelnemer werkt tussen de werkplaatsen door in de eigen werkomgeving aan de veranderopgave. Een deelnemer produceert in plaats van consumeert. Ik organiseer de werkplaatsen bij voorkeur voor mensen in een vergelijkbare werkomgeving en met meerdere deelnemers uit een afdeling of team. Mijn ervaring is dat dit leidt tot de krachtigste combinatie van leren en realiseren.

Bureau Landman werk Veranderen

Veranderen

Bureau Landman werk Onderzoeken

Onderzoeken

Start typing and press Enter to search