Eerstelijns leidinggevenden

Voor iemand die niet bij de politie werkt heb ik – naar mijn eigen indruk – best veel tijd op de politiële werkvloer doorgebracht. Vooral in het ‘blauw’ en de recherche. In zowel onderzoeken als ontwikkel- of verandertrajecten viel me keer op keer op hoe cruciaal de positie van de eerstelijns leidinggevende is. Zij kunnen het dagelijks organisatieleven in de operatie waarnemen én er invloed op uitoefenen, maar gemakkelijk is dat – vanwege verschillende factoren – niet. Kortom: het is een positie die aandacht verdient.

Ik was dan ook heel blij toen zich de mogelijkheid voordeed om in opdracht van de portefeuille GGP – samen met TwynstraGudde – onderzoek te doen naar de operationeel expert (OE) binnen de districten van de politie. Hoe geven zij in de praktijk invulling aan hun functie en het samenspel met anderen? We zijn in tien teams op bezoek geweest en hebben onder alle OE-s een vragenlijst uitgezet. Het rapport is inmiddels beschikbaar en kun je hier opvragen. Je moet er even voor gaan zitten, maar dan biedt het hopelijk inzichten waar je wat mee kunt.

Start typing and press Enter to search