Dialoog Bewegen in Opsporen

Op 9 april a.s. vindt de conferentie ‘Hoe politieonderzoek bijdraagt aan de politie van morgen’ plaats. Het belooft een boeiende dag te worden die in het teken staat van de dialoog over de politie tussen beleid, praktijk en wetenschap. De minister van Justitie en Veiligheid – Ferd Grapperhaus – opent de conferentie. Liesbeth Huzyer van de korpsleiding verzorgt de inleiding. Daarna vinden er vier ronden met dialoogsessies plaats. Er zijn 34 verschillende sessies, dus als deelnemer is er genoeg te kiezen. Dominante thema’s zijn technologie en politiewerk, politie en samenleving en opsporing. Roderik Kouwenhoven en ik verzorgen in ronde drie en vier een dialoogsessie ‘Bewegen in opsporen’. In deze sessie geven we een korte inleiding op ons (nog lopende) actieonderzoek naar vernieuwing binnen de recherche en gaan we met de groep in gesprek over onze bevindingen. We kiezen voor een actieve sessie: niet alleen luisteren, maar vooral ook meedoen! We kunnen namelijk nog wel wat hulp gebruiken bij het ‘beter begrijpen’ van de werk- en organisatiepatronen binnen de recherche. Een mix van praktijk, beleid en wetenschap is dan het ideale gezelschap.

Start typing and press Enter to search